Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Drop in-dåb

Dato
Lørdag d. 13. november 2021 (hele dagen)
Medvirkende
Anne Kathrine Giversen og Mette Kathrine Grosbøll

Vil du gerne døbes, men er aldrig blevet det, så er du velkommen til drop in-dåb i Sions Kirke, hvor du kan blive døbt på stedet uden tilmelding eller forudgående aftale. Når du møder op, får du en dåbssamtale med en præst, og bagefter bliver du døbt i kirken. Dåben foregår helt som vi plejer, selv om tidspunktet og rammerne er lidt anderledes.

Hvad skal jeg gøre for at blive døbt?

Du skal bare møde op i Sions Kirke, Østerbrogade 192, lørdag  d. 13. november kl. 11.00-14.00

Medbring gyldig legitimation med foto, fx kørekort eller pas. Hvis du er under 18 år, skal du have mor eller far med (HUSK: Du skal have fuldmagt fra begge forældre, så hvis kun den ene forælder deltager, skal du have fuldmagt med fra den anden). Du kan selv tage et par i familien eller venskabskredsen med som vidner, ellers stiller vi vidner til rådighed på stedet. For at være vidne skal man selv være døbt med den kristne dåb, men man behøver ikke at være medlem af folkekirken.

Der vil være stemningsfuld musik i kirkerummet, og bagefter byder vi på en lille forfriskning. Du får også en dåbsgave som kan hjælpe dig med at folde dåbens betydning ud. Det kan være en salmebog, Bibelen eller en genfortælling af Bibelen.

Hvorfor blive døbt?

 • fordi du har gået og tænkt over det, men aldrig er blevet døbt som barn
 • fordi du bliver en del af et stort kristent fællesskab
 • fordi du tror på Gud
 • fordi dåben fejrer, at du har del i Gud
 • fordi Gud gerne må være nærværende i dit liv til trøst og opmuntring
 • fordi vi har brug for, at Gud tilgiver vores fejl
 • fordi dåbens velsignelse er en gave
 • fordi du skal være fadder til et barn, der skal døbes
 • fordi det føles rigtig at blive døbt
 • fordi dåben er en nyskabelse
 • fordi...

 Vi glæder os til at se jer, og ser frem til en stille og rolig og smuk dag at blive døbt på! Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af kirkens præster:
Mette Kathrine Grosbøll på mobil 61142904 eller e-mail: mkgb@km.dk
Anne Kathrine Giversen på mobil 20305474 eller e-mail: akbg@km.dk 
Kontakt kirkekontoret for eventuelle praktiske eller administrative spørgsmål: 39292506 eller e-mail: sions.sogn@km.dk

Når du bliver døbt i en dansk folkekirke bliver du automatisk medlem af folkekirken. Som medlem har du ret til kirkelig betjening i din sognekirke og mulighed for at deltage i menighedsrådsvalget. Som medlem betaler du, hvis du er fyldt 18 år, et medlemsbidrag i form af kirkeskat, som inddrives automatisk. Kirkeskatten i København er 0,8%. Kirkeskatten dækker alle folkekirkens udgifter, dog lønnes majoriteten af præster af staten. Midlerne går til afholdelse af gudstjenester, dåb, begravelser, vielser og konfirmationer; til vedligehold af bygninger, hvoraf mange er klassificeret som del af dansk kulturarv, til koncerter, foredrag og andre kulturelle aktiviteter, til socialt arbejde, til personregistrering med mere. Se på kirkens hjemmeside hvad der tilbydes i din lokale kirke. Læs mere om medlemskab på borger.dk

 


Tilmelding er ikke nødvendig, men husk gyldig legitimation, og hvis du har mulighed, så send forinden en e-mail til kordegn Dorthe Spang på ds@km.dk